Allround Militair Medewerker Genie

Jij bent een technisch genie

Allround Militair Medewerker Genie

Techniek gemixt met defensieleer. Dat is deze opleiding. Je bent veel in beweging en gaat al meteen in de kazerne aan het werk. Het is geen gemakkelijk beroep en je moet er lichamelijk en mentaal klaar voor zijn. Daar gaan wij je bij helpen! De Keuzegids mbo 2018 beloont deze opleiding met de titel Top-opleiding.

Opleiding

Je leert communiceren, motiveren en heel veel over techniek. Zo krijg je les in bouwtechniek, installatietechniek én elektrotechniek. Als je bij defensie wilt werken, moet je een goede conditie hebben. Sport en fitness zijn dan ook belangrijke onderdelen van je opleiding. Tijdens de lessen defensieleer verdiep je je in jouw toekomstige werkgever. Je bent namelijk steeds 3 weken op school en 1 week op de kazerne. Hier neemt een militair instructeur je onder zijn hoede, zodat je leert van de besten. Soms ga je tijdens weekenden of in je vakanties op oefening.

Bovenop al deze lessen, krijg je ook Nederlands en rekenen, én je kies nog een paar vakken zelf: je keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Bonus van maximaal € 10.000,- scoren?
Volg dan deze opleiding en zorg dat je daarna bij Defensie aan de slag gaat.

Let op!
Deze opleiding heeft maximaal 10 opleidingsplaatsen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Over jou

Fit en gezond
Fit en gezond
Goede leider
Goede leider
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler
Veel lef
Veel lef

De praktijk

Je werkt bij de luchtmacht of landmacht. Werken bij Defensie is afwisselend en avontuurlijk, maar ook lichamelijk en geestelijk veeleisend. Voor jou geen 9-tot-5-baan op kantoor. Je kan bijvoorbeeld uitgezonden worden naar een crisisgebied, waar ook ter wereld. Hier help je bij het aanleggen van bruggen, bunkers, gebouwen, observatieposten of bijvoorbeeld douches. Je levert als militair medewerker genie een belangrijke bijdrage aan de wederopbouw van een gebied. Denk aan het opknappen van openbare gebouwen, het herstellen van wegen of waterpompen aanleggen. Omdat jij veel kennis hebt van bouwkunde, installatietechniek en elektrotechniek, ben je breed inzetbaar. Nog belangrijker: je helpt daardoor heel veel mensen. Dankbaar en belangrijk werk!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.500,- en € 2.800,- bruto per maand. werkenbijdefensie.nl
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten