Beveiliger Dienst Justitiële Inrichtingen of RED Security

Jij hebt alles
onder controle

Beveiliger Dienst Justitiële Inrichtingen of RED Security

Het werk als beveiliger is nooit saai. Net als deze bbl-opleiding. Je bent veel praktisch bezig. Natuurlijk leer je ook de theorie. Denk aan wetten en regels. Deze pas je vervolgens meteen toe in de praktijk. Ben je minimaal 18 jaar, in het bezit van je rijbewijs en klaar voor de uitdaging?

Opleiding

Tijdens deze bbl-opleiding tot beveiliger ben je in dienst van Dienst Justitiele Inrichtingen of beveiligingsbedrijf Red Security. De praktijk volg je bij 1 van deze bedrijven. Bij Gilde Instituut voor Veiligheid ondersteunen we je bij het theoretische gedeelte van de opleiding. 

Je leert surveilleren, rapporteren en preventief toezicht houden. Als beveiliger krijg je te maken met veel regels en wetten. Hier besteden we volop aandacht aan. Daarnaast leer je levensreddend handelen, brandpreventie en -bestrijding. Ook krijg je lessen in zelfverdediging en weerbaarheid. 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Leuk én praktisch!

Aanmelden bij voorkeur voor 6 april 2021.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • diploma mavo of vmbo-t
 • gemengde leerweg: een diploma mavo-vbo of vmbo 
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma Entreeopleiding

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een intakegesprek met DJI, RED Security én Gilde Instituut voor Veiligheid.
Dit gesprek vindt plaats op 17 of 24 april 2021 bij PI Ter Peel, Paterstraat 4 in Evertsoord.

 

 

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BBL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:

Cursusgeld BBL

 • 253,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 612,-- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer € 300,- voor boeken en licenties.

Over jou

 • Minimaal 18 jaar
 • In bezit van rijbewijs
Fit en gezond
Fit en gezond
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler
Veel lef
Veel lef

De praktijk

RED Security
Bij RED Security word je ingezet bij beveiligingsopdrachten van particulieren, overheid, maatschappelijke organisaties of zorginstellingen. Van winkelsurveillant/-beveiliger tot zorgbeveiliger. Je zorgt voor de preventieve afhandeling. Je kunt ook ingezet worden als mobiel surveillant, waarbij je met een dienstvoertuig van en naar opdrachtgevers rijdt voor sluitrondes, controles, alarmopvolgingen of hulpverleningen. Je bent alert, werkt preventief en als het nodig is reageer je direct op onregelmatigheden. Je zorgt voor de naleving van wetgeving en huisregels en bent tegelijkertijd een gastheer/-vrouw. Na een selectieperiode word je gestationeerd op een of verschillende locaties in Limburg. Tijdens je stage krijg je opdrachten en doelen die je uitwerkt op locatie. Na het behalen van je diploma en het succesvol afronden van je stage heb je grote kans op een baan bij RED Security.

Dienst Justitiële Inrichtingen
Als complexbeveiliger Dienst Justitiële Inrichtingen bij de penitentiaire inrichting (PI) Roermond (mannen) of Ter Peel in Evertsoord (vrouwen) zorg jij er mede voor dat de straf van de gedetineerden zo menswaardig mogelijk verloopt. Dagelijks controleer jij het gebouw. Je kijkt of alles veilig is en of de gedetineerden zich houden aan de regels op het gebied van veiligheid en hygiëne. Verder doe je toe- en uitgangscontroles, controleer je legitimatiebewijzen, checkt in- en uitgevoerde goederen en informeer je medewerkers en bezoekers over huisregels en veiligheidsvoorschriften. Je bedient systemen voor communicatie, alarmen, brandmeldingen, camera’s en nog veel meer. Zie je iets verdachts dan rapporteer je dit direct. Het is een spannende en soms heftige baan. Je moet actief kunnen handelen om agressief gedrag, zelfmoordpogingen, ontvluchtingen en gijzelingen te voorkomen. Heb je de opleiding afgerond en functioneer je naar tevredenheid? Dan maak je grote kans dat je een baan krijgt bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Bij de PI Roermond of PI Ter Peel in Evertsoord.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.700,- en € 1.900,- bruto per maand (Bij start opleiding krijg je een tijdelijke aanstelling bij DJI of RED Security)
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten

Veelgestelde vragen