Beveiliger, niveau 2

Jij houdt alles scherp in de gaten

Beveiliger, niveau 2

Festivals, vliegvelden, overheidsgebouwen en winkels: ze zijn allemaal afhankelijk van goede beveiligers om de orde en rust te bewaren. Bij de opleiding Beveiliger leer je alle kanten van het vak: van regels en wetten tot zelfverdediging. Ben jij alert, betrouwbaar, stressbestendig en klaar voor deze uitdaging?

Opleiding

bol-opleiding
Een goede beveiliger is van alle markten thuis. Je leert daarom bijvoorbeeld branden blussen en ontruimingsoefeningen begeleiden, maar volgt ook lessen in zelfverdediging en weerbaarheid. Als beveiliger krijg je te maken met veel regels en wetten. Daar besteden we tijdens je opleiding volop aandacht aan. Tijdens je bol-opleiding loop je ook stage. Let op: voordat je kunt beginnen op je stageplaats moet je voldoen aan de voorwaarden van een antecentenonderzoek bij Justitie. Wat dit betekent wordt besproken tijdens de infoavonden en je intakegesprek. Je examens leg je extern af bij Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging (SVPB). Naast alle vakken die om veiligheid draaien, krijg je ook nog Nederlands, rekenen en Engels.

bbl-opleiding
Tijdens de bbl-opleiding tot beveiliger ben je in dienst bij een beveiligingsbedrijf waarbij je de praktijk volgt. Bij het Gilde Instituut voor Veiligheid ondersteunen we je bij het theoretische gedeelte van de opleiding. Je leert surveilleren, rapporteren en preventief toezicht houden. Als beveiliger krijg je te maken met veel regels en wetten. Hier besteden we volop aandacht aan. Daarnaast leer je levensreddend handelen, brandpreventie en -bestrijding. Ook krijg je lessen in zelfverdediging en weerbaarheid. Na een selectieperiode word je gestationeerd op een of verschillende locaties in Limburg. Tijdens je stage krijg je opdrachten en doelen die je uitwerkt op locatie. 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Leuk én praktisch! 

Let op!

 

 • Voor de bbl-opleiding: Deze opleiding wordt alleen opgestart bij voldoende aanmeldingen. Uiteraard houden we je hierover op de hoogte.

 

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • diploma mavo of vmbo-t
 • gemengde leerweg: een diploma mavo-vbo of vmbo 
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een intakegesprek. Als je nog geen werk hebt kunnen we je gegevens, als je dat wilt, in sommige gevallen doorgeven aan een van onze partners. Daar kun je dan solliciteren.

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar (BOL), 1 jaar (BBL)
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

 • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten BBL
Ongeveer € 300,- voor boeken en licenties.

Extra kosten BOL
Ongeveer €800,- voor boeken en kleding. Exclusief aanschaf laptop.

STAP-subsidie
Voor deze BBL-opleiding kun je in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Meer informatie; bezoek de infopagina.

Over jou

Voor de bbl-opleiding moet je 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van je rijbewijs.

 

De praktijk

In Nederland kun je als beveiliger alle kanten op. In de praktijk word je ingezet bij beveiligingsopdrachten van particulieren, overheid, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen of penitentiaire inrichtingen. Je werkt voor personen, kantoren, winkels, fabrieken of als beveiliger bij evenementen. Een beveiliger verricht controle rondes en kijkt of er geen rare dingen gebeuren. Je zorgt voor de preventieve afhandeling. Uiteraard houd je toezicht op de veiligheid en naleving van huisregels en de wet- en regelgeving en bent tegelijkertijd een gastheer/-vrouw. 

Je kunt ook ingezet worden als mobiel surveillant, waarbij je met een dienstvoertuig van en naar opdrachtgevers rijdt voor sluitrondes, controles, alarmopvolgingen of hulpverleningen. Je bent alert, werkt preventief en als het nodig is reageer je direct op onregelmatigheden. Je kijkt of alles veilig is, doet toe- en uitgangscontroles, en je informeert bezoekers van een locatie over huisregels en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast is het mogelijk dat je systemen moet bedienen voor communicatie, alarmen en brandmeldingen, camera’s en meer. Het is een spannende en soms heftige baan. 

Je werktijden zijn vaak niet standaard, want juist ’s avonds en ’s nachts is er vaak extra behoefte aan een goede beveiliger zoals jij. Een ding is zeker: beveiliger is een uitdagende en afwisselende baan!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.500,- en € 2.000,- bruto per maand. Door onregelmatigheidstoeslagen is het netto vaak meer.
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten