Handhaver Toezicht en Veiligheid

Jij houdt een oogje in het zeil

Handhaver Toezicht en Veiligheid

Je hebt een goede conditie, bent behulpzaam en kunt je goed inleven. Je wil geen 9-tot-5-baan en hebt respect voor iedereen. Buiten werken in uniform? Echt iets voor jou! Bovendien ben je niet bang om in te grijpen. Toch?

Opleiding

In je opleiding ben je veel buiten. Hier oefen je met een praktijkbegeleider de theorie die je op school leert, bijvoorbeeld over het inschatten van gevaarlijke situaties. Je gaat aan de slag bij evenementen of assisteert een stadstoezichthouder, vaak buiten schooluren. Je krijgt ook Nederlands, Engels, rekenen en veel sportles.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Tijdens je opleiding doe je examen voor het diploma BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) bij een externe exameninstelling. Het je dit gehaald? Dan volg je een langere stage bij een toezichthoudende organisatie. Hier word je ook in de avonduren, weekenden, vakanties en op feestdagen ingezet.

Let op!
Deze opleiding heeft maximaal 54 opleidingsplaatsen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • diploma mavo van vmbo-t
 • gemengde leerweg: een diploma mavo-vbo of vmbo 
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • Een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €1000,- voor kleding en lesmateriaal. Exclusief aanschaf laptop.

Over jou

Fit en gezond
Fit en gezond
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig
Veel lef
Veel lef

De praktijk

Als handhaver speel je een belangrijke rol in de publieke veiligheid. Je werkt meestal bij een gemeente of bij een publieke organisatie voor toezicht en veiligheid. Wildplassers, dieven en foutparkeerders krijgen geen kans als er een handhaver toezicht en veiligheid in de buurt is. Je ziet toe op de orde en veiligheid en grijpt in als regels worden overtreden. Je mag mensen aanhouden en beboeten. Jij kunt tegen een stootje en weet hoe je agressie kunt beheersen. De werkzaamheden zijn afwisselend; je weet nooit precies hoe de volgende werkdag eruitziet. Je werktijden zijn onregelmatig. Dat betekent dat je ook in avonduren, weekenden en tijdens feestdagen wordt ingezet als dat nodig is.

Ook interessant

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.600,- en € 2.100,-bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten

Veelgestelde vragen

 • Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Dan is het advies om je aan te melden vóór 1 april. Want hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je natuurlijk van harte welkom bij ons!

  Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.

  Wil je hier meer over weten? Dan staat het Infopunt voor je klaar. Je kunt hen mailen via info@gildeopleidingen.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.

 • Het ligt eraan wat je vooropleiding is, maar wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk misschien ook naar niveau 4. 

 • Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

  Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur

 • Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.

 • Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.

 • Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.