Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Leidinggeven op Basis van Vakmanschap

Jij wilt verder
in je vak

Leidinggeven op Basis van Vakmanschap

Je bent goed in je vak, maar wilt verder groeien naar een leidinggevende positie. Dan is deze opleiding iets voor jou! Je leert aansturen, creatieve oplossingen bedenken en administratieve taken uitvoeren. In 1 jaar stomen we jou klaar voor een leidinggevende functie.

Opleiding

Ben jij bijvoorbeeld een allround timmerman, ICT-beheerder, verkoopspecialist of schoonheidsspecialist of heb je een havo- of vwo-diploma, en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Bij deze opleiding leer je in 1 jaar alle skills die een goede leidinggevende vakman (of vrouw!) in huis moet hebben. Denk aan communicatievaardigheden. Zo zijn er tal van gesprekstechnieken, welke pas je wanneer toe? Je leert hoe je medewerkers goed aanstuurt en het personeelsbeleid toepast. Ook arboregels en kwaliteitswetgeving komen langs tijdens het jaar. Naast al deze lessen krijg je ook nog algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vakopleiding (niveau 3)
  • diploma middenkaderopleiding (niveau 4)

Heb jij een havo of vwo diploma en heb je leidinggevende ambities? Ook dan ben je van harte welkom bij ons. We bespreken in een persoonlijk toelatingsgesprek met jou de mogelijkheden.

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Lesgeld BOL

  • €1.202,--

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €200,- exclusief aanschaf laptop. 

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Goede leider
Goede leider
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Organisatietalent
Organisatietalent
Stressbestendig
Stressbestendig

De praktijk

Elk vak is anders, maar leidinggevenden hebben een aantal dingen gemeen. Je plant en verdeelt de werkzaamheden van jezelf en je medewerkers. Hebben je medewerkers hulp nodig, bij hun werk of op persoonlijk vlak? Dan sta jij ze daarin bij. In werkoverleggen zorg jij dat de agendapunten besproken worden en deel je belangrijke informatie met je team. Tijdens de werkdag hou je in de gaten hoe het werk verloopt en of iemand moet helpen. De administratie is ook jouw taak.

Ook interessant

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris maximaal € 2.700,- bruto per maand